Δομικά Υλικά - Ενέργεια

Δομικά Υλικά - Ενέργεια

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μονωτικά τζάμια και σήμανση CE




Σύμφωνα με το εναρμονισμένο πρότυπο EN 1279-5 που τέθηκε σε ισχύ στις 01.03.2007 αλλά και τη δημοσίευση της ΚΥΑ 1781/62 στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 210/2751 01.03.2010 η σήμανση CE για τα μονωτικά τζάμια είναι υποχρεωτική από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.
 

Οι μονωτικοί υαλοπίνακες ανήκουν στο Συστήματα Συμμόρφωσης 3. Αυτό σημαίνει ότι οι Αρχική Δοκιμή Τύπου (ΙΤΤ) πρέπει να διεξαχθεί σε Κοινοποιημένο Οργανισμό Μέτρησης και το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής στο Εργοστάσιο είναι ευθύνη του εκάστοτε κατασκευαστή.

Απαραίτητα για τη Σήμανση είναι τα εξής:


  • Αρχική Δοκιμή Τύπου (ITT=Initial Type Test), ώστε να καθορισθούν ή όχι (npd) οι προδιαγραφές των προϊόντων και οι  τιμές απόδοσης για κάποιες ιδιότητές του, που απαιτούνται από το  εναρμονισμένο πρότυπο. Οι τιμές απόδοσης πρέπει να απορρέουν από  μετρήσεις / υπολογισμούς από ένα Κοινοποιημένο Φορέα ή από τα  αναφερόμενα πρότυπα.


  • Η Εφαρμογή  και η διατήρηση ενός Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου Παραγωγής  (FPC=Factory Production Control) στην επιχείρησή του, που να εξασφαλίζει ότι όλα τα παραχθέντα προϊόντα  προσαρμόζονται στην αρχική δοκιμή ITT και τηρούνται οι προδιαγραφές του Τεχνικού Εγχειριδίου. Οι απαιτήσεις για το σκοπό αυτό αναφέρονται στο πρότυπο ΕΝ 1279-6.
Περισσότερα εδώ: PLANECO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου